Pulled pork…

Posted: 12. april 2013 in Uncategorized

Jeg ved at der er rigtig mange opskrifter på pulled pork ude i blogland, men ikke desto mindre, så kommer her endnu en opskift.
Efter at jeg havde lavet de lækre æbletrekanter havde jeg stadig, et halvt glas af æblemarmeladen tilbage.
Æble og svinekød er jo et match made in heaven, så resten af marmeladen blev brugt til en våd marinade.

Pulled pork (ca. 6 personer)
– 1,1 kilo svinekam eller nakkefilet
– ½ glas Æblemarmelade
– 1 dl barbequesauce
– 2 tsk chiliflager
– 1-2 tsk stødt chili
– 2 tsk løgpulver
– 2 tsk paprika
– 100 gram muscvadosukker
– 4 fed presset hvidløg
– 1 dl vand/fond
– Balsamico
– Sød chilisauce
– Salt el. soya

Find et ildfast fad frem og læg kødet deri. Brug gerne et med låg eller brug en frysepose.
Varm marmeladen langsomt op i en gryde ved lav varme. Tilsæt barbequesauce, stødt chili, chiliflager, muscovadosukker, løgpulver og paprika og rør det godt sammen. Lad det varme i et par minutter, det skal ikke koge, blot lunes.
Tilsæt hvidløg og vand/fond og rør det sammen.
Smag til med balsamico, sød chilisauce og salt/soya. Det skal smage sødt, syrligt, stærkt og lidt salt.
Lad det køle af og hæld det over kødet. Sæt kødet i køleskabet i mindst 8 timer, gerne mere.
Kødet skal have 12-14 timer. Jeg satte mit kød ind kl 6.30 om morgenen ved 100-110 grader.
Vend det efter 6 timer og giv det yderligere 6-8 timer.
Tag kødet op og pak det ind i sølvpapir. Tag marinaden og si det over i en skål. Når du har hevet kødet fra hinanden, hælder du marinaden over og servere evt. med coleslaw.

Coleslaw
– Et kvart hvidkål
– 4-5 gulerødder
– 2 dl creme fraiche (jeg brugte cheasy 5%)
– 1 spsk mayonaise
– 1-2 tsk sennep
– 1-2 tsk balsamico
– salt

Bland dressingen sammen og smag til med salt. Skræl og riv gulerødderne og hæld dem i dressingen.
Snit hvidkålet fint og vrid det evt.
Hæld det over i dressingen og rør det godt sammen.
Sæt i køleskabet, gerne et par timer. Hvis der er overskydende væske fra hvidkålet, kan det hældes fra. Tag ud ca 15-20 minutter før i skal spise, så det ikke er helt koldt.

2013-04-09 19.11.42
Kødet i mit elskede fad fra Pyrex

2013-04-09 19.12.00
Marinaden

2013-04-09 20.47.50
Kødet inden det kom i køleskabet

2013-04-10 19.39.40
Efter mange timer i ovnen blev vores pulled pork serveret med coleslaw og bagte kartofler

2013-04-11 19.15.16
Dagen efter fik vi resten med salat, hjemmelavet dressing og kartoffelcroutoner

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s