Den bedste brunsviger..

Posted: 25. marts 2013 in Mad
Tags: , ,

For et par år siden læste kæresten i Odense og i skolens kantine var der brunsviger. Det fik han ret tit, men siden da er det ikke noget han får så ofte. Jeg kan godt lide brunsviger, men har desværre fået nogle der ikke er så gode, så da kæresten spurgte om jeg ikke ville bage brunsviger, sagde jeg selvfølgelig ja.
Det er nemlig noget helt andet når man bager det selv, som så meget andet i denne verden. Det kan være en fordel at bruge en røremaskine, men du kan sagtens lave den uden.

Brunsviger

Brunsviger (en bradepande)

Dej:
– 25 gram gær
– 0,5 dl lunken vand
– 1 dl fløde
– 2 dl mælk
– 125 gram smør
– 1 tsk salt
– 50 gram sukker
– 2 æg
– 1 spsk vaniliesukker
– 1 tsk stødt kardemomme
– 550-600 gram mel

Fyld:
– 400 gram smør
– 400 gram mørk muscovadosukker

Smulder gæren i en skål og tilsæt det lunkne vand. Rør gæren godt ud. Lun mælk, fløde og smør i en gryde eller microovn, så smørret smelter. Mærk at det er lunkent og hæld det i skålen. Tilsæt salt, sukker, æg, vaniliesukker og kardemomme. Rør det godt sammen og tilsæt mel lidt efter lidt. Rør dejen godt sammen og hold igen med melet. Put lidt vand på din hånd og ælt dejen nede i skålen. Dejen skal være lidt lind og hvis der kommer for mel i bliver den tør.
Hæld dejen over i en smurt bradepande/form eller på bagepapir på en bageplade og få den så godt ud i hjørnerne som du kan.
Lad den hæve i 30-45 minutter.
Når dejen har hævet 20-30 minutter smeltes smør og muscovadosukker i en gryde.
Prik huller i dejen med dine fingre og hæld fyldet ud over. Lad den stå i 10 minuter og bag ved 200 grader i 30 minutter.

Note: Husk at dejen hæver til dobbelt størrelse og at den efterfølgende hæver i ovnen, så din form skal være høj og stor nok. Mine måtte absolut ikke være mindre og jeg vil vælge at bruge dem et nummer størrere næste gang.

2013-03-24 14.49.47

Dejen efter hævning.

2013-03-24 14.51.09

Dejen bliver prikket med fingrene.

2013-03-24 14.51.15

Fyldet hældes ud over.

2013-03-24 15.38.22

Snasket brunsviger med masser af huller.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s