De bedste boller…

Posted: 18. oktober 2012 in Mad
Tags: , ,

De bedste boller bliver bagt, når jeg giver mig tid til det.

image

Det var der idag.. Jeg har bagt skønne boller, der både skal bruges til kyllingeburgere og lækre eftermiddagsboller.

Skønne boller (ca. 20 stk)
– 25 gram gær
– 6 dl vand
– 1 spsk olie
– 1 spsk sukker
– 1 tsk salt
– 500-800 gram mel (jeg brugte klid, groft rugmel, durum og hvedemel med et højt proteinindhold)

Rør gæren ud i vandet og tilsæt olie, salt og sukker. Tilsæt mel og rør det igennem med en ske, indtil du ikke længere kan røre. Ælt det derefter igennem og lad det hæve minimum 2-3 timer. Form boller og lad dem efterhæve i 30 minutter. Sæt derefter bollerne i en kold ovn og sæt den på 50 grader. Lad dem varmhæve i 30 minutter og skru op på 200 grader. Bag bollerne indtil de er gyldne og lyder hule når du banker på toppen. De smager skønt og selvom jeg før har varmhævet, synes jeg kombinationen af alm. efterhævning og varmhævning er den bedste.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s