Boller med bacon og cheddar…

Posted: 29. juni 2012 in Mad
Tags: , , ,

Disse boller blev bagt som madbrød til aftensmad, men kæresten var nu heller ikke helt utilfreds med at få dem med i madpakken.
De var nemme at lave og hvis du ikke gider stå at stege bacon, kunne de være gode med noget tilberedt røget skinke.

Boller med bacon og cheddar (16 stk)
25 gram gær
– 4 dl lunken vand
– 1 tsk salt
– 1 spsk sukker
– ½ dl olie
– 200 gram bacon
– 175 gram revet cheddar
– 800-1100 gram mel

Start med at stege bacon og lad det dryppe af på fedtsugende papir.
Derefter røres gæren ud i det lunkne vand og salt, sukker og olie tilsættes.
Baconen brækkes i stykker (medmindre du har købt bacon i tern) og hældes i skålen sammen med cheddar.
Rør godt rundt og tilsæt melet lidt for lidt.
Tilsæt mel indtil dejen er æltet godt igennem og lad den hvile i 45 minutter.
Tag derefter dejen ud af skålen, ælt den lidt og fordel i 16 stykker, der formes til boller.
Lad dem efterhæve på to bageplader i 30 minutter og bag i en forvarmet ovn i 20 minutter ved 225 grader.

Nyd til sommerens salater eller vinterens supper. Eller bare som madbrød eller til madpakker når det skal være ekstra lækkert 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s