Vildtgryde med mørbrad..

Posted: 14. marts 2012 in Mad
Tags: , ,

Søndag aften er vores hyggeaften.
Det er den aften i ugen hvor vi ikke skal noget og det bare er roligt.
Derfor er søndagens aftensmad også ofte noget hyggeligt, som du kan få i en skål og spise med en gaffel.
Jeg ved ikke hvorfor det er blevet sådan, men både kæresten og jeg nyder det.

Kartoffelmos er super god hyggemad og denne version af vildtgryde, blev en succes, så den skal selvfølgelig deles med jer.

Vildtgryde med mørbrad (2-3 personer)
– 400 gram svinemørbrad
– 1 løg
– ½ bakke champignon (det var det jeg havde, men brug gerne mere)
– 1 tsk rosmarin
– 6 enebær
– ½ liter grøntsagsbouillon
– 3-4 dl mælk, fløde, creme fine eller hvad i nu lyster
– 2 spsk olie
– 2 spsk Danablue eller anden blå ost – smag dig frem
– 3 spsk ribsgelé – smag dig frem
– Salt og peber
– Jævning
– Kulør

Rens champignon og skær dem i kvarte. Skær derefter mørbraden i tern.
Knus rosmarin og enebær. Du kan bruge en morter eller du kan hakke det fint med en god brødkniv.
Jeg bruger en brødkniv (og til nødder og chokolade) da jeg synes den griber bedre fast.
Hak løget og sørg for at bouillonen er klar.
Når du har gjort alt dette klar, find en gryde frem. Jeg brugte en wok, da den har en god varmefordeling.
Hvis du laver rodfrugtmosen nedenunder, er det her du skal sætte det over.
Del kødet i to portioner og varm gryden godt op. Tilsæt en spsk olie til hver portion kød.
Svits den første portion i olien. Tilsæt salt og peber samt halvdelen af rosmarin/enebærblandingen.
Når kødet ikke længere væsker og begrynder at få farve, tages det af.
Gør det samme med den anden halvdel.
Tilsæt første halvdel af kødet, samt champignon og løg.


Lad det svitse et par minutter.
Derefter tilsættes bouillonen og det koger 10 minutter.

Efter de 10 minutter tilsættes mælk, danablue og ribsgelé.


Lad det koge 5 minutter og jævn.
Smag til med salt, peber, danablue og ribsgelé.
Giv sovsen lidt kulør og server med fx grønne bønner og rodfrugtmos.


Rodfrugtmos:
1 kg kartofler
– 400 gram persillerødder eller andet
– ½ dl mælk
– 1 spsk smør
– salt og hvid peber

Start med at skrælle kartofler og rodfrugter. Kartoflerne skæres i tern og rodfrugterne rives.
Det hele kommer i en gryde og dækkes med koldt vand. Sådan kan det sagtens stå i et par timer, så det kan forberedes i forvejen.
Når du går igang med vildtgryden, hældes vandet fra rodfrugter og kartofler. Der hældes nyt vand i og det bringes i kog.
Kog det i ca. 30 minutter og lad det derefter stå indtil resten er færdig.
Hæld derefter næsten al vandet fra, det gør ikke noget hvis der er en lille smule tilbage.
Pisk det og tilsæt mælk og smør. Smag til med salt og hvid peber.

Note: Jeg lavede min version med mælk og svinemørbradshoveder. Det smagte virkelig godt og på trods af minimælken, så var det en super sovs.
Hvis du ikke har mørbrad kan du bruge det meste skærte kød.
Det ville sikkert være glimrende med koteletter i tern, kalvekødsstrimler, kalkun eller andet. Lige hvad du har lyst til.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s