Mine fastelavnsboller..

Posted: 26. februar 2012 in Mad
Tags: , , ,

Endnu et vellykket eksperiment kommer her, da jeg lavede nogle skønne fastelavnsboller.
Husk at lukke dem godt og ikke putte for meget fyld i. Det kan jo løbe ud 😉

image

Fastelavnsboller (30 små)
– 25 gram gær
– 1 dl fløde
– 1 dl mælk
– 2 æg
– 3 spsk sukker
– 1 tsk vaniliesukker
– ca 500 gram mel
– Fyld: fx nutella, vaniliecreme, hindbærmarmelade, marcipan, frugtmos m.m.

Lun mælk og fløde til det er ca. 37 grader. Hæld det i en skål og rør gær uden i den lune mælk.
Tilsæt sukker, vanilie og æg.
Rør det hele godt sammen og tilsæt melet lidt af gangen.
Ælt dejen godt igennem og lad den stå til hævning i minimum en time, gerne længere.

Når dejen er færdig med at hæve, deles den i to. Hvert stykke rulles ud til en firkant og deles i 12-16 stykker.
Hver stykke dej får en klat fyld og dejen foldes om.
Jeg tager to sider og folder sammen og derefter samles enderne.
Bag i en forvarmet ovn på 220 grader i 15-20 minutter.

image

Pynt evt med glasur 🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s