Grovbrød med rugmel.. Eller grove rugboller..

Posted: 21. februar 2012 in Mad
Tags: , ,

Ja lige meget hvad du kalder dem og hvordan du bager dem, boller eller brød.. Ja, så blev det faktisk ret godt.
Og som lovet kommer der derfor en opskrift.
Det skal siges at portionen er ret stor, da jeg altid bager store portioner, til fx kærestens madpakke. Men prøv det og halver evt opskriften.

image

Grovbrød med rugmel (2 brød)
– 25 gram gær
– 8 dl lunken vand
– 1 dl grahamsmel
– 4 dl durummel
– 5 dl groft rugmel
– 3-5 dl hvedemel
– 2 tsk salt
– 1 spsk sukker
– evt 1 tsk honning

Smulder gæren ud i en stor skål og tilsæt vandet.
Rør gæren ud og tilsæt salt, sukker og evt. honning.
Tilsæt grahamsmel og durummel. Rør det godt ud. Tilsæt derefter rugmel og rør det ligeledes godt.
Tilsæt derefter hvedemel lidt efter lidt og ælt dejen godt.
Sæt dejen til hævning i minimum 3 timer. Form det som boller eller franskbrød.
Lad det efterhæve i 30 minutter.
Bag i en forvarmet ovn ved 220 grader.
Boller skal have ca. 20 minutter og et franskbrød skal have ca. 55 minutter.

image

Note 1: Hvis du ikke har tid til at lade dejen hæve længe, så sæt gærmængden op til 50 gram.

Note 2: Jeg synes brødet blev godt, men da det var primært til min kæreste må i få hans ord: “Det smager godt. Robust, men samtidig luftigt.”

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s