Vildtgryde med enebær..

Posted: 22. oktober 2011 in Mad
Tags: , ,

Så kommer der lige endnu en opskrift..
Jeg ELSKER simreretter og dette var en ret vellykket en af slagsen.
Den er meget fedtfattig, men den ville bestemt ikke bliver dårligere af et skvæt piskefløde😉

Ingredienser:
50 gram bacon
– 300 gram småkød
– 100 gram champignon
– 1 løg
– ½ liter fond eller vand
– gorgonzola eller anden “blå” ost
– ribsgelé
– fint hakket enebær og rosmarin (jeg brugte 8 enebær og 1 tsk rosmarin)
– salt og peber
– 2 dl mælk (du kan bruge piskefløde, madlavningsfløde eller lignende)
– Marizena til jævning
_____
– 1 blomkål
– 2 persillerødder
– 800 gram kartofler
– lidt mælk
– 2 spsk smør
– salt og hvid peber

Fremgangsmåde:
Knus enebær og hak dem fint med rosmarinen. Tilsæt lidt salt og peber til blandingen.
Hæld krydderblandingen over småkødet og bland det godt i.

Steg baconen i gryden og tag det op.
Svits det krydrede kød i baconfedtet ved høj varme.

Hvis det afgiver vækse, så lad alt dette forsvinde og giv det derefter et par minutter.
Tag det op.

Svits champignoner og hakket løg i gryden.
Tilsæt derefter bacon, kødet og fond (eller vand).

Lad dette koge i 45-60 minutter.
Imens laver du blomkåls/kartoffelmosen:
Skræl kartofler og persillerødder.
Skær dem i små stykker og put i vand.
Fjern bladene fra blomkålshovedet og skær blomkålet i små stykker. Brug endelig stokken.

Skyl det hele og lad det koge sammen i ca. 4o minutter. Husk INGEN SALT.
Maden kan nu passe sig selv i ca. 40 minutter.

Når de 40 minutter er gået, slukker du får kartoffel og blomkål.
Så tilsættes mælk og saucen jævnes.
Derefter smager du til med blå ost og ribsgelé. Jeg brugte vel tre spsk af hver.
Giv evt. saucen lidt madkulør.
Skru ned for saucen og lad den stå.
Hæld vandet fra kartofler og blomkål.

Pisk mosen ensartet og blød.
Tilsæt smør og mælk. Hold lidt igen med mælken for at den ikke bliver for tynd.
Smag til med salt og peber.

Og så er det bare at spise. Jeg fik lidt kogte grønne bønner til, hvilket var super godt.

Kan helt klart anbefale mosen med blomkål, især hvis du prøver at skære ned på kulhydrater.

Kommentarer
  1. Uhmmm, det lyder lækkert, Lea🙂

    KH
    Birthe

  2. […] Spis sunde salater i foråret og lækre rodfrugter i efteråret. Du kan finde efterårsopskrifter her og her , samt skøn forårsmad lige her. Det er lækkert og meget […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s