Mad og madplan…

Posted: 26. april 2011 in Mad
Tags: , , ,

Ja hvis man da kan kalde muffins for mad…
Det burde man kunne, for de var SÅÅÅÅ lækre..
Det var søde, vaniljeduftende og svampede.. Og med et perfekt knasende låg på toppen!
Dette er nogle af de bedste muffins jeg nogensinde har bagt og sammen med min chokoladekage, er de helt klart i toppen.. Mums!

Lyse, lette og fantastiske!
Og opskriften er stærkt inspireret af min opskrift på chokoladekage, og det er sikkert derfor de blev sådan en succes.

Vaniljemuffins:
– 230 gram smør
– 1 vaniljestang
– 1,3 dl vand, mælk eller fløde
– 400 gram sukker
– 3 æg (hvis de er små, så tilføj en ekstra æggeblomme)
– 240 gram mel
– 2 tsk bagepulver
– 2 tsk vaniliesukker

Bland mel, vaniliesukker og bagepulver i en skål og sæt det til side..
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kornene blandes med lidt sukker og vaniljestangen kan herefter gemmes, til fx. hjemmelavet vaniljesukker.
Varm sukker, væske, smør og vaniljekornene i en gryde og lad det simre i et par minutter.. Det skal ikke koge, det skal bare varmes igennem.. Tag det af varmen og lad det køle imens æggene piskes..
Pisk æggene i et par minutter og tilsæt halvdelen af mel-blandingen. Dette piskes igennem og vanilje-blandingen tilsættes imens der piskes..
Derefter piskes resten af mel-blandingen..
Pisk blandingen godt sammen og fordel i muffinsforme.
Bag i 20 minutter ved 175 grader, i en forvarmet ovn.

De skal snart bages igen!

Note 1: I stedet for at bage muffins kan du sagtens bage den som en hel vaniliekage. Bag i en springform ved 200 grader i ca. 1 time. Tjek den jævnligt efter ½ time.
Note 2: Hvis du bare den som en kage istedet, så lad den køle af og del den i 2 el. 3 og du har de SKØNNESTE vanilie-kagebunde.

 

Men da vi desværre ikke kan leve kun med sukker og vanilje, så står den også på en madplan.
I denne uge ser det således ud:

Mandag: Risotto med kylling og spinat
Tirsdag: Frisk fyldt pasta med masser af parmasan
Onsdag: Besøg af en veninde – Hjemmelavet pizza
Torsdag: Steak med ovnkartofler og tzatziki
Fredag: Spise hos mine forældre – Skal se bryllup!
Lørdag: Nakkekoteletter med ovnkartofler og vandmelonsalat
Søndag: Thai-wok-noget.. Med kalvekød, kokosmælk og currypasta

Således ser det ud.. Igen, en uge hvor jeg er tilfreds med alle dage og hvor der ikke er noget der er “tvangsmad”.. Hvorfor dog spise noget man ikke gider? Det er livet altså for kort til…
Og man kan sagtens få grønt og fisk alligevel 🙂

Intet er umuligt! 🙂

Kommentarer
  1. […] kan lave selv, de dage hvor jeg er til træning. Ud over dette skal der måske bages de her skønne muffins, til når svigerforældrene kommer. Mums! Ser de ikke skønne […]

  2. […] blev der bagt en vaniliekage, med samme grunddej, som jeg også bruger til vaniliemuffins. Den blev afkølet, skåret i to og den ene del blev dækket af jordbær. Jordbærene var blevet […]

  3. […] og dermed god til kager der skal overdækkes. Jeg har planer om at lave en kage med lyse vaniliebunde og derefter fylde den med moussen, overdække og pynte den. Kagen må kæresten få med på arbejde […]

  4. […] pakken op, men det forsvandt da jeg havde æltet den. Alt i alt var den rigtig fin. Jeg bagte en vaniliekage, fyldte den med dulce de leche og smurte op med vaniliesmørcreme. Jeg dækkede den med fondanten […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s