Æblesnegle

Posted: 16. marts 2011 in Mad
Tags: , ,

Så kom opskriften på æblesnegle..
Det lyder måske som noget underligt noget, men egentlig er det en hybrid imellem kanelsnegle, boller og æblesmør..
Opskriften på æblesmør kan du finde her

Dejen til æblesneglene er fra et tidligere indlæg omkring; den bedste allround-dej
Jeg valgte her at lave halvportion og jeg ville nok lave en kvart portion æblesmør hvis det skal passe sammen..

Start med at lave dejen, så æblesmør og så rul dem sammen til sidst.

Dej

Dej:
– 25 gram gær
– 5 dl vand
– 1 tsk salt
– 2 tsk sukker
– 0,5 dl olie
– ca. 500-600 gram mel

Gær smulres ud i en skål og vandet hældes i. Husk at vandet skal være lunket, da både for koldt og for varmt vand, kan påvirke hvordan dejen udvikler sig.
Gæren røres ud i vandet og salt, sukker og muligvis olie, tilsættes.
Derefter tilsættes melet lidt efter lidt..
Når dejen er så mættet, at den kan æltes, hældes den ud på bordet og æltes igennem i et par minutter.
Derefter lægges dejen tilbage i skålen og lad den så stå i minimum 2 timer..

Æblesmør

Æblesmørret laves og køles af imens dejen hæver.

Når dejen har hævet og æblesmørret er kølet af, rulles dejen ud.

Udrullet dej

Derefter spredes æblesmørret ud på dejen, og den rulles.
 

Derefter skæres den rullede dej ud og fordeles på en bageplade, på samme måde som kanelsnegle

Æblesnegle før bagning

Lad dem efterhæve i ca. 15-30 minutter og bag ved 200 grader i 15-20 minutter

God fornøjelse!

Advertisements
Kommentarer
  1. […] under pizza og æblesnegle Categories: Tanker LikeBe the first to like this post. Kommentarer (0) Trackbacks (0) […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s