Så kommer de endelig..

Posted: 19. april 2010 in Mad
Tags: , ,

Endelig kommer opskrifterne, men vil tilgengæld sige at de også er GLIMRENDE….

Min kæreste har spist de sidste to pirogger, så helt ringe kan de ikke være…
Opskriften på dejen til gulerodbollerne og piroggen, er stort set den samme, bortset fra at jeg æltede solsikkekerner og revne gulerødder ind i dejen til sidst.
Jeg bagte gulerødderen og piroggerne samme dag, så jeg lavede en stor potion dej…
Hvis i laver gulerodsbollerne alene, så tilsæt de revne gulerødder og solsikkekernerne, inden i tilsætter mel..

Håber alt dette ikke er for forvirrende…

Gulerodsboller:
– 50 gram gær
– 2 revne gulerødder
– 5 dl lunkent vand
– 250 gram havregryn
– 500 gram mel
– 50-75 gram solsikkekerner
– 0,5 dl olie
– 1 tsk salt
– 1 tsk sukker
– 1 æg eller mælk til pensling

Opløs gær i det lunkne vand og og tilsæt olie, salt og sukker. Rør herefter havregryn, gulerødder og solsikkekerner i. Tilsæt mel og ælt dejen igennem.
Lad den hæve, gerne 2 timer, og slå evt. dejen ned (ælt den) én gang imens den hæver.
Form bollerne og lad dem efterhæve i 1 time.
Pensel bollerne og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 grader

Pirog med oksekød

Pirogger:
Dej fra gulerodsbollerne (uden gulerødder og solsikkekerner, desuden den samme dej som i havregrynsbolllerne)
Fyld:
– 400 gram oksekød
– 1 løg
– 2 fed hvidløg
– 2 revne gulerødder
– 1 dåse hakket tomat
– Krydderier efter behov
– 100 gram revet ost

Tilbered fyldet som en kødsovs. Lad den ikke blive for vandet.
Ælt dejen igennem efter den har hævet første gang.
Del dejen ud i 8-12 stykker, alt efter hvor store piroggerne skal være.
Rul hvert stykke til et aflangt stykke, en form for aflang cirkel😉
Fordel en del af fyldet og lidt os, på den nederste halvdel, men lad ikke fyldet nå helt ud til kanten.
Fold den frie del af dejen henover fyldet og tryk kanterne fast.
Gentag dette og så skulle alle piroggerne gerne ligne små halvmåner.
Pensel piroggerne med mælk.
Bag piroggerne i ovnen i ca. 20 minutter ved 200 grader.

Fødselsdagsbollerne:
– 50 gram gær
– 1½ dl lunket vand
– 100 gram smør
– 1½ dl koldt vand
– 1 æg
– 2 æggeblommer
– 1 tsk salt
– 1 spsk sukker
– 500 gram mel

Rør gæren ud i det lunkne vand. Smelt smørret (evt. i mikroovnen) og hæld derefter det kolde vand i.
Bland det i gær-vandt.
Tilsæt sukker, salt og æg. Rør det godt igennem og tilsæt mel lidt efter lidt.
Ælt dejen godt igennem og lad dejen hæve et lunt sted.
Lad dejen hæve i minimum 1½ time, helst 2-3 timer.
Form bollerne (14-16 stk) og lad dem efterhæve i 1-2 timer.
Dette virker måske som megen hævning, men det er det der gør bollerne så gode.
Bag bollerne i ca. 20 minutter ved 220 grader.

Håber i kan bruge opskrifterne….

Bon Appetit!

Kommentarer
  1. […] har tidligere bagt gulerodsboller og opskriften kan du finde lige her Jeg synes dog disse blev bedre. Min veninde med verdens dejligste tvillinger, bager nogle sindsygt […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s