Savnet mig?

Posted: 26. januar 2010 in Mad, Tanker
Tags: , , , , , ,

Så er jeg tilbage, har i savnet mig?
Jeg har i hvert fald savnet jer rigtig meget og jeg har især savnet at kunne skrive herinde…
Der har bare været ret meget om ørene de sidste…ja måneder faktisk…

December er i sig selv et helvede for rigtig mange mennesker, så der blev det altså ikke til så meget bloggen fra min side…

Januar har ikke været meget bedre, men det er så fordi at januar altid betyder eksamener for mig.. 3 stk i denne omgang… Pyhh det var hårdt at komme igennem…

Har haft 2 skriftlige eksamener og en mundtlig.. Ved ikke hvad jeg bedst kan lide… Når det er mundtlige kan jeg oftest snakke mig ud af det meste, tilgengæld tror jeg hurtigt at lærer og censor bliver overbevist om at jeg er meget nervøs.. Hvilket jeg jo sådan set også er…
Skriftlige er gode på den måde, at jeg kan sidde herhjemme og flippe ud over hvor dum jeg er og hvorfor fanden jeg ikke har lavet mere i løbet af året… Tilgengæld har jeg nogen gange problemer med at formulere mig på skrift…

Nå men jeg havde de to skriftlige eksamener først i januar og så har jeg haft den sidste eksamen (den mundtlige igår).. Går og venter på svar på de skriftlige, men den mundtlige gik godt… Især taget i betragtning af at jeg trak et rigtig dumt spørgsmål… Havde faktisk kun skimmet den tekst som spørgsmålet omhandlede.. Og jeg var syg dengang de havde om det i undervisningen… DUMT!!

Men jeg fik 7 på den nye skala alligevel, så var ret glad bagefter…

Men nu nok om eksamen.. Det hænger mig langt ud af halsen og jeg vil bare se fremad nu… Frem mod mit sidste semester og frem mod min bachelor-opgave.. Nogen der har en idé til hvad jeg skal skrive om?

Nå, men mens jeg har gået herhjemme har jeg haft tid til at lave mad, desværre, for tror ikke det går super godt med mit nytårsfortsæt om at spise sundt… Men men, jeg giver ikke op…
Vi har dog fået noget rigtig god mad, som faktisk også er ret sund… Begge opskrifter er med kylling, men kan sagtens laves med noget andet..

Her kommer de så, lasagnen har vi prøvet flere gange og den kan helt klart anbefales.. Estragonsaucen er af egen opskrift og kan være rigtig god til andet kød end kylling….

Kylling med Estragonsauce (2 personer)
– Kylling (vi brugte to stk kyllinge bryst)
– Champignoner (ca. 150 gram)
– 2-3 dl mælk, fløde eller cremefine (jeg brugte mælk for at spare på kalorierne)
– 1 løg
– tørret estragon (frisk ville også være rigtig godt)
– Kartofler (vi brugte ca 400 gram)
– et par spsk olie
– bønner og slikærter
– salt og peber

Fremgangsmåde:
– Kartoflerne vasket og skæres ud i enten både eller i skiver, hvad man nu lige har lyst til. Efter de er skåret ud, puttes de i en frysepose sammen med lidt olie, salt og peber. Jeg puttede også lidt rosmarin og paprika i, men prøv jer frem. Luk posen og ryst den, så alle kartoflerne bliver dækket.
Put kartoflerne ud på en bageplade hvor der er bageparpir. De skal have ca 30-40 minutter ved 200 grader, men det bedste (synes jeg) er at putte dem i en kold ovn og så give dem 50 min ved 180 og så lidt grill til sidst.
– Kyllingefiletterne krydres med salt og peber og stege let på panden (ca. 3 min på hver side) og lægges i et fad, hvorefter de kommer ind i ovnen og steger færdig. Jeg tror jeg gav dem ca. 25 min i ovnen, men jeg er også ret angst for salmonella.
Læg lidt vand i fadet (ca. en dl), som bruges til saucen. Saucen er det vigtigste i denne ret og i kan variere kød og tilbehør som i selv ønsker, men jeg synes at både grøntsagerne, kartoflerne og især kyllingen er rigtig god til estragonsauce.

Estragonsaucen:
– Et løg hakkes og svitses på panden. Brug helst den samme panden som kyllingen er stegt i, det giver en god smag.
Champignonerne renses, skæres i skiver og steges sammen med løgene indtil champignonerne, er blevet gyldne og har “afvæsket” (er det et ord? I don’t think so, men håber i ved hvad jeg mener).
På dette punkt i opskriften ville det være en god idé med jeres egne variationer. Det kunne fik være lidt hvidløg eller evt. lidt kylling-fond, hvis i fx ikke får så meget saft fra kyllingerne.
Efter at løg og champignon er stegt, tilsættes mælk og det koger ind i et par minutter. Herefter tilsættes saften fra kyllinge-fadet.
Efter saften er tilsat, smages saucen til med estragon, salt og peber.
Grøntsagerne dampes imens saucen småsimre og hvis den ikke er helt tyk nok ved servering, så jævn den med lidt marizena og vand, der røres sammen. Lad den lige koge et minut eller to efter den er jævnet.

Server kyllingen med dampede grøntsager, ovnkartofler og estragonsauce.

Kyllinge/spinat-lasagne (2 personer)
300 gram kyllingefilet eller inderfilet (skåret i stykker)
– 400 gram frossen spinat
– 1 ds flåede tomater
– 1 løg
– 3 dl mælk
– 4 tsk mexicansk krydderi eller hvad i nu har (jeg brugt Tikka Masala og det var super godt)
– 4 spsk ketchup
– 2 spsk tomatpure
– 150-200 gram lasagneplader
– 100-150 gram revet ost ( jeg brugte en fedtfattig og det fungerede fint)
– lidt vand
– salt, peber, karry og oregano

Fremgangsmåde:
– Skær kyllingen ud og steg den på panden i karry, salt og peber. Brug helst en non-stick panden. Optø spinaten enten i køleskabet over et par timer, i mikro-ovnen eller damp den.
Tag kyllingen af panden når den er næsten gennemstegt. Den skal ikke værre rå, men den behøver ikke være stegt helt igennem, da den kommer i ovnen senere.
Hak løget og svits det i lidt olie i en gryde.  Kom de flåede tomater i løgene sammen med mælk, ketchup, tomatpure og alle krydderierne. Lad denne sauce koge i 15 min.
Hvis det er blevet tykt, så tilsæt lidt vand. Jeg brugte ca. en dl, da de helst skal være lidt tynd og der skal være rigelig væske da lasagnepladerne suger en del.
Smag den så evt. til med flere krydderier. Den må gerne være stærk, da spinaten tager noget af smagen.
Lig 1/3 del af kyllingen ud i fadet, tilsæt ligeledes 1/3 del af spinaten og hæld lidt sovs over. Læg et lag lasagneplader, hæld lidt sauce over, læg et lag spinat samt lidt kylling. Lav fem lag, så der er 3 lag med kylling, spinat og sovs og to lag med lasagneplader. Slut med sauce og ost.
Lad den gerne trække lidt, inden den bages midt i ovnen ved 180 grader i ca 40 min

– Lige et tip, det kan virkelig betale sig at forkoge lasagnepladerne. Det gjorde jeg og så var 20 min i ovnen faktisk nok.

Reklamer
Kommentarer
  1. […] er jeg på uni igen og i aften får vi besøg af kærestens forældre… Vi skal have kyllingelasagne (kærestens valg) og jeg håber virkelig de kan lide […]

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s