Risengrød og ris á la mande…

Posted: 12. december 2009 in Mad
Tags:

Så er julen over os… Har lavet både risengrød og ris á la mande, for første gang…
Må indrømme at jeg er ret stolt…

Jeg brændte hverken risengrød på eller på nogen anden måde, ødelagde det endelige resultat…

Jeg kogte risengrøden i 60 min på komfuret og så smed jeg gryden i et håndklæde og så ind i sengen, hvor den stod og hyggede sig i yderligere 60 min…
Og den var perfekt!!

Delte en vanilje-stang, skrabede kornene ud, og puttede både korn og vanilje-stang i grøden.. Og så kølede den af først på altanen (det var nemlig ret koldt udenfor) og så i køleskabet bagefter.. Der stod den så indtil i dag…

Her i formiddags lavede jeg så grøden til ris á la mande… Det var nemmere end jeg havde regnet med…Hakkede nogle mandler og puttede dem i grøden, fiskede lige vanilje-stangen op inden.. Nu havde den ligesom tjent sit formål…
Ud med den, og i med sukker, hakkede mandler, lidt ekstra vaniljesukker og flødeskum…

Fandt ud af at det nemmeste er, at putte en lille smule flødeskum i først.. Det gjorde lige grøden lidt nemmere at røre rundt… Og så blev resten vendt i, lidt efter lidt… Uhmm…

Det blev virkelig godt…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s